News Alert

”Zilele Comunei Stejari” - un succes răsunător deoarece la manifestările festive de aici au fost prezente mii de persoane de pe cuprinsul a trei județe: Gorj, Dolj și Argeș, care s-au bucurat de un adevărat regal folcloric și sportiv.

Locuitorii comunei Stejari au avut parte de un spectacol de muzică populară la care au fost prezenți interpreții Gheorghe Roșoga, Eugenia Filip, Valentin Sanfira, Alina Achim, surorile Coardă, dar și Anslamblul Artistic Profesionist ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare De Artă din Târgu Jiu. Totodată s-a mai organizat și Festivalul-concurs ”La Stejarul din răscruce”, ediția a-IX-a, pentru tinerii interpreți de muzică populară și instrumentiști de până în 18 ani, câștigătorii fiind premiați cu diplome și bani pentru calitatea prestației lor pe scena festivalului. Au mai evoluat și ansamblurile de dansuri populare din localitățile Stoina, Crușeț, Căpreni, Stejari, Bărbătești, Țicleni, Bustuchin, etc.

Grupul folk ”Nocturnes” de pe lângă Cenaclul ”Flacăra” a evoluat pe scenă cu o prestație artistică inegalabilă și a cântat în fața spectatorilor prezenți ”Imnul Comunei Stejari”, un moment absolut impresionant pentru întreaga asistență prezentă.

Formația ”Zvon” din Craiova a întreținut atmosfera de voie bună până târziu în noapte, locuitorii petrecând cu muzică bună, mititei și friptură la grătar, toate asezonate din plin cu bere la rece.

În ziua următoare s-a desfășurat Cupa Stejariului de Rally Sprint, câștigătorii fiind premiați de primarul Robert Păiuși.

Despre modul în care s-au desfășurat aceste manifestări festive, primarul Robert Păiuși a declarat; ”Mă bucur că am reușit să organizăm anul acesta ”Zilele Comunei Stejari” la un nivel atât de înalt și vreau să vă mulțumesc, în primul rând, dumneavoastră, locuitorilor comunei noastre, că ați fost de fiecare dată alături de mine. Vă sunt recunoscător din suflet și vreau să vă spun că doresc să facem din Stejari o comună înfloritoare, să aduc aici investiții care să creeze locuri de muncă pentru ca tinerii noștri să nu mai fie nevoiți să plece prin alte orașe sau în afara țării pentru a-și câștiga traiul de zi cu zi. Sunt fiu al comunei Stejari și așa voi rămâne toată viața mea. Si eu și familia mea aici trăim pentru că aici ne simțim acasă și aici ne sunt rădăcinile”.

Alături de numeroasele oficialități prezente, deputatul Alin Văcaru a avut numai cuvinte de laudă la adresa organizatorilor. ”Bine v-am găsit dragii mei și îi mulțumesc domnului primar Robert Păiuși pentru invitația de a fi alături de dumneavoastră la Zilele Stejariului. Puteți conta pe mine în calitate de deputat și, în primul rând, de gorjean, că voi fi alături de dumneavoastră și vă voi sprijini cu toate puterile mele pentru ca domnul primar să poată derula toate investițiile pe care le are planificate pentru comuna Stejari. Credeți-mă, nu este ușor, dar dacă îți dorești cu adevărat să faci ceva pentru comunitate, vei reuși prin perseverență și îndârjire, calități pe care primarul Robert Păiuși le are și le valorifică pentru comuna sa. Eu aștept să ne vedem și la anul pentru că sunt foarte multe proiecte în pregătire și dumneavoastră veți vedea cum se schimbă fața comunei Stejari de la un an la altul pentru că sunt sigur că domnul primar, așa cum îl știu eu, va face lucruri foarte bune pentru dumneavoastră”, a precizat deputatul Alin Văcaru.  

Adrenalină pe patru roți  

Cupa de Rally Sprint a Stejariului, ediția a-I-a, s-a dovedit a fi o reușită și prin contribuția A.C.S. RAIDERI Târgu Jiu, alături de Primăria și Consiliul Local Stejari. Concursul a fost o adevărată demonstrație de pilotaj sportiv oferită de participanții cu buggy sau automobile. Circuitul amenajat anul acesta la Stejari a fost unul foarte bun care ar putea fi introdus în calendarul național de raliuri dacă s-ar face unele mici ajustări asupra configurației terenului pe care a fost amenajată pista de concurs.

Grupul ”Nocturnes”, care a creat imnul Stejariului, și-a exprimat entuziasmul pe pagina de pe un site de socializare. ”Momente speciale și pline de emoție pe data de 20 iulie! Folkul și muzica populară fac parte din tradiția și cultura acestei țări!
- Primul moment special este "Imnul Comunei Stejari" iar apoi un moment emoționant: piesa "Nota de plată", cântată în amintirea marelui nostru poet Adrian Paunescu, chiar de ziua sa, un omagiu adus pentru cel ce a fost FENOMENUL CENACLUL FLACĂRA!
Apoi a urmat un moment de folclor autentic, de joc și voie bună oferit de interpretul Valentin Sanfira!
Mulțumim pentru inițiativa de a ne invita la acest eveniment domnului Diaconu Ionel, felicităm din tot sufletul pe domnul primar Robert Paiuși și Consiliul Local Stejari pentru realizarea acestui frumos festival de muzica folclorică și folk. Vom reveni curând la Stejari pentru a vă cânta și a vă încânta.
LA MULTI ANI, STEJARI!” au spus cei din ”Nocturnes”.

Și Ella, componentă a grupului, a afirmat că locurile și oamenii de aici îți intră imediat la suflet: ”Comuna Stejari: un loc ce îți pătrunde în suflet imediat și iremediabil datorită peisajelor minunate, a oamenilor ospitalieri și foarte prietenoși, a implicării active din partea domnului primar Robert Paiuși și a Consiliului Local Stejari. O comunitate frumoasă într-un loc frumos, așa aș descrie eu Comuna Stejari!
Împreuna cu domnul primar voi colabora pe viitor pentru ca locuitorii din Stejari să beneficieze de cât mai multe evenimente culturale ce se vor adăuga celorlalte lucruri minunate pe care dl. Robert Păiuși și Consiliul Local le vor dezvolta: asfaltarea drumurilor, rețeaua de iluminat public, modernizarea școlii, etc.
Ne vom revedea foarte curând dragi gorjeni!” și-a exprimat entuziasmul și Ella pe pagina sa personală de Facebook.

În concluzie, manifestările festive organizate de primarul Robert Păiuși și Consiliul Local au fost o reușită deplină la care și-au adus aportul și majoritatea locuitorilor comunei Stejari.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Ne-am întâlnit cu primarul din Stejari Robert Păiuși la finalul acestei campanii electorale și ne-a precizat că este mai pregătit ca oricând să dea totul pentru Stejari în ciuda atacurilor extrem de virulente ale adversarilor săi politici.
IMAGE
Peste 200 de milioane de euro s-au investit în Târgu Jiu în diverse proiecte de infrastructură. Proiecte de încă 150 de milioane de euro sunt în curs de contractare.
IMAGE
Primarul Municipiului Motru, Cosmin Costel Morega, este omul care a adus speranța în orașul minerilor! În cei patru ani de mandat, a reușit să facă ceea ce altora nu le trecuse nici prin gând! Motrenii îl apreciază și îl susțin pentru un nou mandat în fruntea primăriei!

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.