News Alert

Primăria comunei Crasna este singura din întreg județul Gorj care a accesat fonduri europene nerambursabile prin Programul operațional regional de finanțare a lucrărilor de cadastru. Acest lucru are o însemnătate cu atât mai mare cu cât majoritatea comunelor din județul nostru au mari probleme la restituirea titlurilor de proprietate asupra terenurilor revendicate.

 Deși aceste neplăceri ar fi putut fi ușor preîntâmpinate prin accesarea fondurilor destinate unităților administrativ-teritoriale din mediul rural pentru a desfășura aceste lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, restul primăriilor din județul nostru, prin indolența de care au dat dovadă, nu au făcut altceva decât să tergiverseze restituirea terenurilor către proprietarii de drept.

Crasna, singura comună din Gorj care poate face cadastru gratuit

Primarul Aurel Vamvu a precizat că nu a fost deloc ușor accesarea acestui program care îi va permite realizarea operațiunilor de cadastru gratuit pentru toți cetățenii comunei Crasna. ”Vreau să vă spun că a fost foarte greu până am accesat acești bani europeni nerambursabili pentru a putea finaliza în comuna noastră restituirea tuturor titlurilor de proprietate. Ne-am confruntat cu o veritabilă birocrație, dar cu răbdare și tenacitate am putut răzbi. Acum nu ne mai rămâne decât să trecem la treabă și toți locuitorii din Crasna să aibe titluri de proprietate pe terenuri”, a spus primarul comunei Crasna, Aurel Vamvu.

Contractul pentru fonduri europene nerambursabile privind extinderea capacității de alimentare cu apă în Crasna

Totodată, administrația publică din Crasna a mai beneficiat și de un contract de finanțare prin ”Programul național de dezvoltare locală” pentru extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă. S-a alocat din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale suma de 2.625.966 lei pentru realizarea de puțuri forate de apă pentru îmbunătățirea sistemului centralizat de apă potabilă în comuna Crasna.  Contractul de finanțare a intrat în vigoare imediat ce a fost semnat și are valabilitate până la finalizarea obiectivului, inclusiv punerea în funcțiune, având o valabilitate de 4 ani, ce poate fi prelungită cu încă 2 ani. Prin finalizarea acestor lucrări, necesarul de apă potabilă pentru consum al locuitorilor din Crasna va fi integral acoperit.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Ne-am întâlnit cu primarul din Stejari Robert Păiuși la finalul acestei campanii electorale și ne-a precizat că este mai pregătit ca oricând să dea totul pentru Stejari în ciuda atacurilor extrem de virulente ale adversarilor săi politici.
IMAGE
Peste 200 de milioane de euro s-au investit în Târgu Jiu în diverse proiecte de infrastructură. Proiecte de încă 150 de milioane de euro sunt în curs de contractare.
IMAGE
Primarul Municipiului Motru, Cosmin Costel Morega, este omul care a adus speranța în orașul minerilor! În cei patru ani de mandat, a reușit să facă ceea ce altora nu le trecuse nici prin gând! Motrenii îl apreciază și îl susțin pentru un nou mandat în fruntea primăriei!

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.