News Alert

Primarul municipiului Târgu Jiu Marcel Romanescu le-a bătut obrazul senatorului Ion Iordache și prefectului Iulian Popescu cărora le-a transmis că nu au niciun merit în dezvoltarea investițiilor din oraș, ba dimpotrivă.

”Doamnelor și domnilor deși este o oră târzie încă mă aflu în biroul meu de primar pentru a face câteva precizări în privința minciunilor cu care au venit cei doi reprezentanți ai Partidului Național Liberal: așa-zisul prefect Iulian Popescu și așa-zisul senator Ion Iordache. Domnilor, mințiți cu nerușinare atunci când spuneți că ați adus 400 de miliarde Primăriei municipiului Târgu Jiu! Lucrurile stau cu totul altfel. Primăria municipiului Târgu Jiu, prin repartiția făcută de către ministrul de Finanțe Marcel Boloș, colegul dumneavoastră, în 2024 a pierdut 600 de miliarde in impozitul pe venit. După discuțiile pe care le-am avut pe 18.01.2024 prin Asociația Municipiilor din România, al cărei membru sunt în Comitetul Director, domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a reușit să compenseze 400 de miliarde din cele 600 de miliarde pe care le-am pierdut din impozitul pe venit. Mai mult decât atât, pe data de 15.01.2024, văzând gravitatea situației în care se afla autoritatea publică locală, m-am deplasat împreună cu domnul Mihai Weber și cu domnul Cosmin Popescu la Guvernul României unde am avut o întâlnire cu prim-ministrul României Marcel Ciolacu, care ne-a promis că această nedreptate care i s-a făcut Primăriei municipiului Târgu Jiu cumva se compensa în perioada imediat următoare”, a explicat primarul Romanescu.

Edilul-șef din Târgu Jiu i-a transmis și un mesaj extrem de tranșant prefectului Iulian Popescu: ”Domnule Iulian Popescu, dumneavoastră astăzi ați aflat de această sumă de aproximativ 400 de miliarde doar prin adresa pe care ați primit-o de la Guvernul României pentru a proceda la realizarea propunerii de proiect de guvern pentru repartiția acestei sume. Mințiți cu nerușinare atunci când vorbiți de proiectele de la Târgu Jiu pentru că nu aveți niciun merit. Meritul aparține celor care astăzi reprezintă Primăria municipiului Târgu Jiu și cetățenilor municipiului Târgu Jiu. Dumneavoastră, cu domnul Banța și cu domnul Ion Iordache n-ați făcut în ultima perioadă decât să mințiți și să puneți piedici autorității publice locale încercând atunci când au venit aceste sume să dezinformați populația municipiului Târgu Jiu.”

Primarul Romanescu s-a arătat încrezător în ceea ce privește proiectele de investiții din viitor pentru Târgu Jiu. ”Mergem în continuare într-o direcție corectă și vă mai aduc la cunoștință că autoritatea pe care o conduc în acest moment are proiecte în derulare de 250 de milioane de euro finanțări europene la care dumneavoastră n-ați avut niciun fel de contribuție. Dacă ați putut împiedica aceste proiecte ați făcut tot ce a depins de dumneavoastră. Dragi gorjeni, dragi târgujieni, vă doresc un week-end minunat și am fost obligat să fac aceste precizări pentru că dezinformarea crasă pe care o promovau cei doi nu era corectă. Cetățenii municipiului Târgu Jiu trebuie să știe ADEVĂRUL”, a conchis primarul muncipiului Târgu Jiu Marcel Romanescu.  

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Ne-am întâlnit cu primarul din Stejari Robert Păiuși la finalul acestei campanii electorale și ne-a precizat că este mai pregătit ca oricând să dea totul pentru Stejari în ciuda atacurilor extrem de virulente ale adversarilor săi politici.
IMAGE
Peste 200 de milioane de euro s-au investit în Târgu Jiu în diverse proiecte de infrastructură. Proiecte de încă 150 de milioane de euro sunt în curs de contractare.
IMAGE
Primarul Municipiului Motru, Cosmin Costel Morega, este omul care a adus speranța în orașul minerilor! În cei patru ani de mandat, a reușit să facă ceea ce altora nu le trecuse nici prin gând! Motrenii îl apreciază și îl susțin pentru un nou mandat în fruntea primăriei!

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.