News Alert

Proiectul de buget pe anul 2018 al guvernării PSD-ALDE a devenit deja o certitudine după ce a fost votat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, așa cum a vrut ”suflețelul” lui Liviu Dragnea.

Șeful social-democraților nu și-a putut abține entuziasmul că totul a decurs așa cum și-a planificat și a declarat intempestiv că românii și companiile vor avea venituri mai mari, deși euro a ajuns la o cotă istorică, modificările aduse la legile justiției au scos magistrații în stradă, transferul contribuțiilor de la angajator la angajat au fost aspru criticate deoarece vor diminua veniturile salariaților și agențiile de rating internațional au susținut că România a devenit un mediu impredictibil și ”neprietenos” pentru investițiile străine.

În ciuda tuturor acestor aspect nefavorabile, șeful PSD Liviu Dragnea s-a arătat încântat de structura proiectului de buget pe anul 2018 votat de Parlamentul României.

Chestionat dacă proiectul de buget votat în Parlament îi întrunește toate doleanțele, liderul PSD a afirmat cu toată puterea că totul a decurs exact așa cum se aștepta. ”Da, practic suntem la finalizarea ultimei şedinţe de plen reunit, s-au adoptat azi cele 2 legi - bugetul de stat şi asigurările sociale de stat”, a spus cât se poate de satisfăcut Liviu Dragnea.

 Vorbe mieroase pentru alegători și bani cât cuprinde pentru pușculița de partid

Astfel, plenul reunit al celor două Camere au votat proiectul de buget 2018, ce este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, o inflaţie medie anuală de 3,1%, un curs mediu de 4,55 lei/euro şi un câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

Deși a promis în campania electorală că salariile sub 2.000 de lei nu vor mai fi impozitate începând cu ianuarie 2018, acest lucru a fost total ignorat în nota de fundamentare a bugetului.

”Am foarte mare încredere în legea bugetului, este un buget care va continua dezvoltarea României şi va continua măsurile prin care atât românii ca persoane fizice cât şi firmele din România vor avea venituri mai mari. A fost un vot destul de consistent care arată încrederea unei majorităţi serioase din Parlament în legea bugetului de stat”, a explicat Liviu Dragnea.

Realitățile economice îl contrazic însă flagrant, dar efectele se vor vedea de-abia în a doua parte a anului 2018. Până atunci șeful PSD are timp să își pregătească rezerva de scuze și neputințe la fel cum a făcut cu promisiunile din campania electorală pentru alegerile parlamentare de anul trecut.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Proiectul de buget pe anul 2018 al guvernării PSD-ALDE a devenit deja o certitudine după ce a fost votat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, așa cum a vrut ”suflețelul” lui Liviu Dragnea.
IMAGE
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, uimește pe zi ce trece cu tupeul și sfidarea sa. Astă-seară, în jurul orelor 20:00, Călinoiu a fost surprins folosind mașina de serviciu, o limuzină de lux Audi A8, într-o vizită prin Mall-ul din Târgu Jiu.
IMAGE
Culmea sfidării poporului roman în care peste 60% din populație trăiește la limita subzistenței. Uitați-vă cu atenție ce poartă la mână premierul României, urmăritul penal de DNA, Victor Ponta, dintr-un salariu de bugetar.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.