News Alert

Urmele CIA și gogoșarii murați de pe Batiștei

Bucureștenii aflați în plimbare și nu numai aceștia (orice persoană în trecere pe strada Batiștei până în 2012) aveau ocazia  să admire secretul CIA devoalat recent în Der Spiegel de fostul președinte Ion Iliescu. Mânat de nostalgia tinereții revoluționare când călca pragul fostului ARLUS (Asociația Română pentru Legături cu Uniunea Sovietică astăzi sala ARCUB) din imediata apropiere a ambasadei SUA, Iliescu s-a gândit că nu ar strica să dea puțină culoare furiei germane împotriva NSA.

Fie că aveai treburi juridice la Înalta Curte de Casație și Justiție, fie că pur și simplu erai în trecere pe lângă cocheta bisericuță de pe strada Batiștei colț cu General David Praporgescu, era aproape imposibil să nu te întrebi ce caută acolo paznicii înarmați ai sereiului, îmbrăcați în combinezoane maronii.

Vizavi de biserica Batiștei, pe terasa de la parterul unei clădiri cu geamuri de sticlă opace, își mâncau liniștiți salata excelentă de gogoșari murați (după rețetă basarabeană), zi de zi, o gloată de avocați, inculpați, grefieri, mai toți martorii din dosarele ICCJ, dar și revoluționarii asociației 21 Decembrie de peste drum. Sub contrafilajul camionetei cu număr american, parcată strategic chiar în fața locașului dumnezeiesc, foarte aproape de fostul sediu al Ambasadei SUA la București.

Aceeași salată minunantă era savurată și de angajații birourilor CIA, din blocul turn cu geamuri opace, după ce parcurgea vreo 6 etaje cu liftul pentru alimente. Asta pentru că liftul obișnuit pentru persoane, nu oprea la acel etaj decât pentru angajații dotați cu niște cartele speciale, o chestiune care nu i-a putut opri pe ziariștii curioși să arunce o privire la tablourile lui George Bush împrăștiate pe pereții holurilor de la intrare. Credeți sau nu, în aceeași clădire cu CIA, activa și o redacție plină ochi cu jurnaliști sportivi.

Concubinajul pașnic dintre ziariștii, cetățenii și spionii CIA mâncători de salată din gogoșari murați a fost tulburat în luna februarie 2007 de niște tineri drăcoși ce încercau să fotografieze clădirea. Evenimentul s-a lăsat cu niște pumni în ceafă și picioare în fund primiți/primite de fotografii de ocazie chiar de la ocupanții camionetei americane parcate în fața bisericii, contrafilorii, dar și de la paznicii români în combinezoane. Isteria SRI cum a fost numit episodul nu a făcut multă vâlvă în presă, dar a lăsat urme în intersecție. Astăzi, în buricul capitalei, pe Batiștei colț cu Praporgescu puteți admira în voie un indicator tip Fotografiatul interzis, cât roata carului, exact ca cele puse de comuniști în apropierea unităților militare.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Proiectul de buget pe anul 2018 al guvernării PSD-ALDE a devenit deja o certitudine după ce a fost votat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, așa cum a vrut ”suflețelul” lui Liviu Dragnea.
IMAGE
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, uimește pe zi ce trece cu tupeul și sfidarea sa. Astă-seară, în jurul orelor 20:00, Călinoiu a fost surprins folosind mașina de serviciu, o limuzină de lux Audi A8, într-o vizită prin Mall-ul din Târgu Jiu.
IMAGE
Culmea sfidării poporului roman în care peste 60% din populație trăiește la limita subzistenței. Uitați-vă cu atenție ce poartă la mână premierul României, urmăritul penal de DNA, Victor Ponta, dintr-un salariu de bugetar.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.