News Alert

Numărul șomerilor din România este în creștere alarmantă de la o lună la alta datorită închiderii locurilor de muncă și a lipsei de alternative pe piața muncii. Este de așteptat în perioada următoare ca și ratele la împrumuturile de la bănci să crească drept urmare a majorării constante a indicelui ROBOR.

Anunț-bombă în lumea medicală ce îi vizează pe toți angajații care își plătesc contribuțiile la sănătate pentru a beneficia de servicii medicale și îngrijiri de specialitate. Din ianuarie 2018 aproape nimic nu va mai fi gratuit și va trebui să băgăm adânc mâna în buzunare dacă vom avea o problemă de sănătate.

Sindicatele din Federația Națională Mine Energie (FNME)  îi acuză pe cei din Federația ”Univers” de lipsă de preocupare în ceea ce îi privește pe angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) care sunt defavorizați la salariu.

Primarul comunei Crasna, Aurel Vamvu, a declarat că s-a preocupat intens în ultimii ani de punerea la punct a infrastructurii din localitate pentru ca aceasta să ajungă la nivel european și să poată atrage turiști în număr cât mai mare pentru a vizita aceste locuri pitorești de sub munte.

Potrivit datelor existente în proiectul de buget pe 2018 al Guvernului Tudose se ia în calcul o redeschidere a exploatării perimetrului minier Roșia de Jiu din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, pregătește noi alternative economice și noi locuri de muncă pentru locuitorii comunității sale prin amenajarea unor culturi de șofran, produs care se vinde pe piațele externe cu aproximativ 8.000 de euro kilogramul.

Tribunalul Gorj a decis sumele care va fi plătite drept onorariu lunar către firmele care administrează afacerile după intrarea în insolvenţă a binecunoscutei companii private.

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciurel, a declarat că pierderea înregistrată de compania pe care o conduce are la bază datoriile istorice, la care se adaugă majorări și penalități, fiind una pur contabilă, unitatea înregistrând un profit de 10 milioane de euro pe anul 2014.

Premierul României, Victor Ponta, aflat în vizită la Târgu Jiu, a declarat că are cunoștință de problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia (CEO) și sunt necesare unele ”sacrificii” pentru a nu se ajunge la închiderea companiei, așa cum își dorește Fondul Monetar Internațional (FMI) și Comisia Europeană (CE).

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că este foarte preocupat de susținerea activității Complexului Energetic Oltenia, întrucât economia județului Gorj depinde pe orizontal și pe vertical de buna funcționare a celui mai mare producător de energie din România.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.