News Alert

Potrivit datelor existente în proiectul de buget pe 2018 al Guvernului Tudose se ia în calcul o redeschidere a exploatării perimetrului minier Roșia de Jiu din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Totodată, o prioritate o constituie și lucrările pentru punerea în funcțiune a capacității finale de producție la cariera Jilț Sud din cadrul CEO.

Conform acelorași informații, Ministerul Energiei va primi un buget de 583,3 milioane de lei, mai mare cu aproximativ 36% faţă de 2017 se precizează în informațiile proiectului Legii bugetului de stat pe 2018 de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Sursele de finanţare şi ponderea fiecărei surse în totalul finanţării Ministerului Energiei sunt distribuite după cum urmează: bugetul de stat 68% şi veniturile proprii 32%.

Potrivit proiectului, obiectivele de investiţii prevăzute pentru perioada 2018-2021, conform Legii nr. 255/2010 privind expropierea pentru cauza de utilitate public sunt:

-1) Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşia de Jiu la o capacitate de 8 milioane de tone/an lignit.

-2) Lucrări de amenajare și pentru punerea în funcțiune a capacității finale de producție de 8,5 milioane de tone lignit/an, cariera Jilţ Sud.

Astfel, CEO poate beneficia de surse suplimentare de aprovizionare cu cărbune necesar funcționării termocentralelor la un preț foarte scăzut.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Numărul șomerilor din România este în creștere alarmantă de la o lună la alta datorită închiderii locurilor de muncă și a lipsei de alternative pe piața muncii. Este de așteptat în perioada următoare ca și ratele la împrumuturile de la bănci să crească drept urmare a majorării...
IMAGE
Anunț-bombă în lumea medicală ce îi vizează pe toți angajații care își plătesc contribuțiile la sănătate pentru a beneficia de servicii medicale și îngrijiri de specialitate. Din ianuarie 2018 aproape nimic nu va mai fi gratuit și va trebui să băgăm adânc mâna în buzunare...
IMAGE
Sindicatele din Federația Națională Mine Energie (FNME)  îi acuză pe cei din Federația ”Univers” de lipsă de preocupare în ceea ce îi privește pe angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) care sunt defavorizați la salariu.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.