News Alert

Vreau să urez din inimă LA MULȚI ANI TUTUROR LOCUITORILOR COMUNEI CRASNA!

Fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei la culturile însămânțate în primăvara acestui an vor primi despăgubiri de la bugetul de stat.

Vicepreşedintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dan Pârvulescu, a declarat că administrația Complexul Energetic Oltenia (CEO) ar putea fără probleme să dea cu 200 de lei mai mult la adaosul lunar, însă angajații s-ar mulţumi şi doar cu 100 de lei, banii urmând să fie acordați începând cu data de 1 septembrie.

La o exploataţia forestieră din comuna Borăscu s-a produs un accident de muncă care a scos la lumină aspectul că patronul acestui parchet privat avea angajați lucrători forestieri la firma sa fără a avea îndeplinite formalitățile legale de muncă.

Autoritățile orașului Rovinari se pregătesc de o mare festivitate în această săptămână întrucât oraşul sărbătorește 34 de ani de când a luat naștere urbea condusă de primarul Dorin Filip.

Momentul în care ciobanii se pregătesc să urce cu turmele la munte a devenit prilej de mare sărbătoare la Novaci, loc situat la poalele munților și în care datina transhumanței încă se mai păstrează de către locuitorii zonei.

La fel ca în anii precedenţi, Primăria Rovinari împreună cu Consiliul Local Rovinari, şcoliile şi grădiniţele din oraşul Rovinari, Jandarmeria şi Politia Locală, a sărbătorit Ziua Eroilor alături de cetăţenii acestui oraş.

Interviu cu binecunoscutul jurnalist Eduard Ovidiu Ohanesian, care a făcut o analiză de mare precizie ”chirurgicală” asupra mediului politic al județului Gorj.

Ştefan Popescu este director adjunct la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, mai este cunoscut și sub denumirea de "omul-orchestră" după ce a inventat numeroase instrumente muzicale neconvenţionale la care a cântat foarte multe melodii cunoscute din folclorul nostru.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.