News Alert

Interviu cu binecunoscutul jurnalist Eduard Ovidiu Ohanesian, care a făcut o analiză de mare precizie ”chirurgicală” asupra mediului politic al județului Gorj.

-          Cum se vede de la București politica făcută la Târgu Jiu de către primarul Florin Cârciumaru și președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, cei doi fiind șefii PSD Gorj?

-          Se vede din ce în ce mai puțin și din ce în ce mai greu în ultima perioadă, de când a început valul de arestări făcut de DNA între baronii locali ai PSD din toate județele României. Parcă au cam dispărut din ”văzul” mass-media locală, mai ales că există și o complicitate între cele două elemente: Călinoiu și Cârciumaru, pe de-o parte, și o anumită parte a presei din Gorj, pe de altă parte.

-          Cum vă explicați că au fost vizați de DNA baronii locali din Constanța, Argeș, Slatina, Mehedinți, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Dolj, iar Gorjul în această zonă a rămas ca un epicentru al baronilor locali ai PSD de care nu se atinge nimeni?

-         Deocamdată, deci precizez, deocamdată, este inexplicabil acest mod de acțiune al DNA și de ocolire al Gorjului. Sunt câteva județe în care baronii PSD - garda veche, cum li se mai spune – par a fi de neatins. Nu știu nici dacă domnul Călinoiu și domnul Cârciumaru sunt atât de curați încât toată activitatea administrativă pe care au desfășurat-o de-a lungul atâtor ani nu a lăsat nicio pată asupra lor. Un semn important care ar trebui să îi îngrijoreze a fost îndepărtarea comandantului IPJ Gorj, Viorel Caragea, dar mai departe nu s-a mers. Dacă vă uitați în dosarele instrumentate de magistrați la București și care au fost făcute publice sau ceea ce a ”transpirat” din acele dosare, veți vedea că majoritatea dosarelor au fost instrumentate pe baza unor interceptări făcute ba de Serviciile Secrete, ba de Direcția Națională Anticorupție, poate fi chiar și STS-ul, dar ei oficial nu au voie să intercepteze, dar asta nu înseamnă că nu o fac. Iată că și DNA-ul, prin vocea Laurei Codruța Kovesi, ne anunță că ne interceptează pe toți de mult timp. Dar, din Gorj, în ultima perioadă, foarte puține lucuri de tipul acesta au ”transpirat” și nu cred că Gorjul este o enclavă, ci aș eu aș interpreta că în perioada imediat următoare celor de la Gorj li se vor pregăti mari surprize, ori că de-abia acum băieții din justiție s-au pus serios pe lucru și mai durează ceva timp strângerea probelor care au fost ținute la sertare o lungă perioadă de timp. Noi nu putem spera decât că se va face curățenie și dreptate pentru că nici această campanie de arestări și anchetări în toată țara nu este făcută degeaba. L-au ”încălțat” – ca să spunem așa – pe senatorul Dian Popescu și este o luptă foarte puternică de a-l îndepărta din Senat, totușie el este un peștișor mic în comparație cu Călinoiu și Cârciumaru, dar este un început.

                         Călinoiu și Cârciumaru trebuiau să se retragă la timp

-          Când credeți că se va ajunge la cei doi?

-          Rămâne de văzut cât va mai rezista Victor Viorel Ponta la frâiele Guvernului pentru că se duce o luptă fantastică și acolo pentru salvarea unora ca Dan Șova și Liviu Dragnea. Toată gruparea asta strânge rândurile și se vor apăra cu toate resursele unii pe alții, în această combinație fiind incluși și cei doi de la Gorj, Călinoiu și Cârciumaru.

-          Să înțelegem că atât Cârciumaru, cât și Călinoiu sunt ”cocoțați” pe umerii lui Ponta și altfel văd lumea de la acea înălțime?

-          Ei fac totuși parte din garda veche a PSD, deci îmi este greu să cred că este o prietenie atât de mare între cei doi și Ponta. Cei din garda veche s-au cam ”cernut” peste tot însă rădăcinile sunt adânc înfipte la Gorj, rămâne încă o dată de văzut și de analizat ce vor face cei din Serviciile Secrete în acest județ. Ne referim aici la secția DGIPI și direcția județeană a SRI pentru că ”adevărurile grele” ale politicii corupte se află în dosarele pregătite de ofițerii din aceste servicii care de cele mai multe ori sunt blocate la nivel de conducere.

-          E posibil să existe vreo legătură între Călinoiu, Cârciumau și conducerea acestor servicii la nivel județean?

-          Deocamdată nu mă pot pronunța și rămâne un mare secret în continuare afilierea și obediența anumitor servicii secrete față de unii conducători din mediul politic; uitați-vă spre București la ceea ce se întâmplă cu generalul Coldea, care este de fapt șeful SRI. Și mai este un aspect foarte important care la Gorj și în alte zone ale țării nu au ieșit încă la suprafață. Mă refer aici la arhivele Partidului Comunist Român pentru că acolo ați fi aflat în realitate cine este un Călinoiu, un Greblă, un Cârciumaru și multe alte lucruri interesante. Să vă aduc aminte faptul că fosta Securitate, în momentul în care oamenii intrau în Partidul Comunist Român, le ”ardea” dosarele rămânând urme doar în arhiva de partid, unde cei vizați erau trecuți ca informatori sau colaboratori ai fostei Securități și de aici se trage totul până în prezent. Uitați-vă bine și analizați ultimele evenimente și veți vedea legătura dintre crima organizată, corupția, economia, mediul politic și toate relele care au lovit România în acești 25 de ani și activitatea acestor Servicii Secrete. Sunt atât de strâns legate între ele că nu le poți despărți, de la apartenența domnului Ponta la Serviciul de Informații Externe în timp ce era procuror, ceea ce este un lucru de o gravitate extraordinară, până la faptul că domnul Claudiu Săftoiu, care trebuia să fie o vedetă PNL-istă la un moment dat în județul Gorj, era numit șef al SIE ”pe sufletul nevestei sale”, după cum a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu. Trebuie fără nicio rezervă declasificate dosarele secrete ale Serviciilor de Securitate, cele mai importante fiind cele care se referă la relația dintre corupție, economie și mediul politic, declasificate dosarele vechii Securități și ahiva Partidului Comunist Român și atunci veți vedea cine a condus România și cine a condus județul Gorj în toți acești ani.

-          Cum vedeți cele câteva mii de disponibilizări de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) și mișcările de protest care au fost făcute de către angajații din minerit și energie în Piața Prefecturii?

-          Era de așteptat să se întâmple lucrul acesta pentru că nu mai merge și nu mai ține cu mita electorală. Ce au însemnat de-a lungul vremii aceste complexuri?! S-a creat o obediență a acestor unități din minerit și energie față de partidele care ajungeau la putere. Asta nu înseamnă că, de-a lungul timpului, cei care au încercat să facă din minerit și energie o unealtă au fost scutiți de probleme. Iată, de exemplu, pe Ionel Manțog, unul dintre cei mai pricepuți finanțatori ai fostului PDL, care se află în închisoare. Marea tragedie a județului este că depinde enorm de producția de cărbune și energie, economia pe orizontală și verticală a Gorjului depinde de ce se întâmplă acolo. Nu există alternativă economică pentru că aceeași oameni care conduc județul de atâția ani, vezi Călinoiu și Cârciumaru, nu au creat nimic nou aici. Nu există alternative. De aceea trebuiau să se retragă la timp și poate că nu e prea târziu să își vadă de treabă și să îi lase pe alții care ar putea să facă ceva pentru județul Gorj.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Vreau să urez din inimă LA MULȚI ANI TUTUROR LOCUITORILOR COMUNEI CRASNA!
IMAGE
Fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei la culturile însămânțate în primăvara acestui an vor primi despăgubiri de la bugetul de stat.
IMAGE
Vicepreşedintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dan Pârvulescu, a declarat că administrația Complexul Energetic Oltenia (CEO) ar putea fără probleme să dea cu 200 de lei mai mult la adaosul lunar, însă angajații s-ar mulţumi şi doar cu 100 de lei, banii urmând să fie...

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.