News Alert

La o întâlnire politică de la Novaci, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu - mult mai versat în bătăliile politice - s-a jucat cu mințile și orgoliile liberalilor prezenți la eveniment și le-a testat reacția în situația unei eventuale posibilități de cooptare la guvernare.

Reacția din fotografii a peneliștilor este mai mult decât evidentă, mai ales că noua ideologie a lor ”să ne punem neamurile în funcție” este mai de actualitate ca niciodată. Nu degeaba se spune că foamea de bani și putere naște monștri... de comportament. După ce i-a mai lăsat să viseze puțin, șeful județului i-a adus pe liberali cu picioarele pe pământ și la realitate și le-a atras atenția că mai au multe examene ale electoratului de trecut și ar fi bine să se pregătească de pe acum dacă au pretenția de a scoate un scor onorabil la alegerile locale din 2016. PNL este fragmentat de lupte interne pentru desemnarea succesorului actualului președinte Dian Popescu. În cărți este, pe de-o parte, primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean, și, pe de altă parte, cu șanse mult mai reale de câștig, tabăra lui Ion Iordache, ex-primar Turceni și primarul orașului Rovinari, Dorin Filip. Și-a mai anunțat pretențiile la această funcție și Gheorghe Orzan dar, cel mai probabil, va rămâne doar cu anunțul, șansele sale fiind neglijabile.

Printre liberalii care s-au lăsat purtați de visurile puterii se numără Dumitru Modrea, Virgil Drăgușin, Puiu Diaconescu și Gheorghe Orzan. Luați-i așa cum vă doriți, în toate pozițiile și bucurați-vă de activitatea lor.

Dumitru Modrea, fostul viceprimar al comunei Turcinești, care a pierdut sistematic alegerile în fața pesedistului Vasile Gogălniceanu pentru primăria comunei Turcinești, a fost membru al PDL, apoi a trecut în barca PNL, cu vise de mărire cu tot, ulterior a fost schimbat de liberali din funcția de viceprimar, a intrat din nou în PDL și în prezent se regăsește în PNL prin fuzionarea celor două formațiuni politice. Bineînțeles, ca orice traseist politic care se respectă, a cochetat o perioadă cu idea de a candida la o funcție de deputat pentru Parlamentul României, dar după ce și-a evaluat mai bine șansele foarte slabe la o astfel de demnitate publică, s-a retras umil și spășit în așteptarea de noi oportunități.

Virgil Drăguşin, membru cu ștate vechi în PNL, funcționar la Direcţia Agricolă Gorj, a ocupat o scurtă perioadă, grație partidului, funcția de subprefect al județului Gorj. Și deocamdată cu atât s-a făcut remarcat în viața publică. Aidoma actrițelor din filmele pentru adulți, liberalul a declarat că face politică din ”pasiune”. Referitor la acest aspect și la schimbarea din funcția de subprefect, a recunoscut că în locul său vine un ”profesionist”, Sorin Arjoca. ”A încetat detaşarea la instituţia Prefectului şi executarea funcţiei publice de subprefect. În aceste condiţii, în conformitate cu normele în legale, mă voi reîntoarce la vechiul loc de muncă, în Direcţia pentru Agricultură Gorj, în funcţia publică de consilier. Viaţa politică a însemnat pentru mine o pasiune, m-am dus în mod voluntar în politică, în urmă cu 20 de ani. Cu siguranţa nu voi sta indiferent de tot ceea ce se întâmplă în viaţa publică politică. Pe acest post revine un fost subprefect, e o schimbare firească, face parte din natura lucrurilor, nu am niciun fel de resentiment. Am satisfacţia că pe această funcţie revine un profesionist”, a afirmat Drăguşin, în vorbele sale simțindu-se tristețea și resemnarea copilului căruia i s-au luat jucăriile preferate.

Puiu Diaconescu, după ce a prosperat ani de zile în tabăra social-democraților, s-a trezit în cugetul său vocația de mare șef politic și a sărit rapid din barca PSD în barca PDL, acum regăsindu-se în PNL. L-a consiliat atât de bine la alegerile parlamentare pentru funcția de deputat pe Colegiul 2 pe Dan Vâlceanu până ce acesta a pierdut alegerile. A ocupat funcția de consilier județean ani buni și a făcut act de prezență într-un mod admirabil, a fost găsit incompatibil de ANI și s-a făcut remarcat în scandalul public cu pedelista Maricica Moța pe care a acuzat-o că l-a tras... de cravată.

Gheorghe Orzan este consilier județean din partea PNL și un vechi membru de partid. S-a făcut cunoscut în alegerile pentru președinția PNL Gorj, când bătălia finală pentru această funcție s-a dat între Radu Angheloiu și actualul senator Dian Popescu. Aparent a mers în tabăra lui Angheloiu, după care și-a schimbat brusc convingerile și în ultima clipă a trecut de partea lui Dian Popescu. Restul e... tăcere.

Despre activitatea lui Orzan, jurnalistul Narcis Daju scrie în GorjNews.ro ”În urma dezvăluirilor făcute la „Panoul de onoare”, emisiunea pe care o realizez la GORJ TV, Gheorghe Orzan, vicepreşedinte al PNL Gorj, consilier judeţean şi patron al S.C. TDS ORSTA PROD S.R.L. – firmă ce furnizează echipamente şi servicii IT, şi soţia sa, Angela Orzan, coordonator al compartimentului IT de la Penitenciarul Târgu Jiu, au ajuns în atenţia DNA. Motivul e uşor de intuit: majoritatea achiziţiilor publice de resort au fost realizate de Angela Orzan prin firma soţului, Gheorghe Orzan, la preţuri supraevaluate, să mănâncă şi gura lor. Pe lângă DNA, de conflictul de interese evident în care se află de ani buni Angela Orzan se interesează, în ultimul timp, şi Agenţia Naţională pentru Integritate”.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
   Jurnalul lui Kcălinoiu, agricultor-kamikaze al județului 21 august: Dragă jurnalule, am tot văzut pe Feisbuci fel de fel de gherțoi și gherțoaice care se dau mari că au ba nu știu ce smartphone, ba nu știu ce inel sau brățară, ba nu știu ce mașinăăă...!!! Hooo, băăă,...
IMAGE
6 – 6, vine DNA/ Cu mascații și mă ia/ Asta este toamna mea/ Toată lumea va vedea… (va urma) 19 august: Dragă jurnalule și băi nene, dar mă prind paparazzi ăștia din presa neaservită de fiecare dată când folosesc mașina de serviciu, plătită din banii contribuabililor, în...
IMAGE
Nea Ioane, nici nu știi Cât de mic începi să fii! DNA-ul te așteaptă Să treci pe la ei odată.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.