News Alert

Europarlamentarul Cătălin Ivan s-a lansat într-o pledoarie realistă și emoționantă pentru românii plecați la muncă în străinătate datorită condițiilor grele din țară create de politicienii aflați la putere.

 Totodată, Ivan a mai subliniat și disoluția instituțiilor statului român datorită incompetenței și lipsei de experiență a celor care ocupă funcții-cheie și sunt parașutați acolo pe filiera de partid.  

”România niciodată nu a avut nimic la Bruxelles. E timpul să spunem ce vrem acolo, e timpul să ne apărăm românii plecați la muncă pe această piață unică europeană. E timpul să vedem ce drepturi au acolo și dacă le sunt respectate sau nu și e timpul să gândim un proiect coerent prin care aceștia să se întoarcă; dacă nu toți, bună parte să se întoarcă în România și să își găsească un loc de muncă la noi în țară”, a spus europarlamentarul îngrijorat de hemoragia masivă a forței de muncă din țara noastră către țările mai dezvoltate.

Românii plecați la muncă în străinătate, prost plătiți și nu le sunt respectate drepturile

Cătălin Ivan a criticat vehement și factorii de decizie ai guvernării care sunt preocupați doar de propriile buzunare și de propriile interese. ”Un stat și un guvern de oameni responsabili, nu conduși de un prim-ministru ca Viorica Dăncilă, ”cu mintea la ei”, patrioți, care să-și iubească țara asta, ar gândi dezvoltarea unor domenii astfel încât să creeze locuri de muncă pentru români și românii s-ar întoarce în țară. Problema este mult mai complexă și am dezbătut-o săptămâna trecută la București. Dacă noi nu facem nimic și continuăm cu actuala clasă politică, cu actualul mod de a funcționa, am calculat cu cei de la Statistică, în maxim 100 de ani poporul român va dispare. Depopularea țării, faptul că nu se mai nasc copii și familiile sunt dezmembrate, efectiv, conduc la această stare de fapt. Avem 450.000 de copii rămași în țară care au părinții plecați la muncă în străinătate. Tot ce se întâmplă acum în România e îngrijorător: tot mai mulți tineri pleacă, se duc în străinătate și se căsătoresc acolo, copii mai mulți s-au născut în străinătate decât în România. Conform statisticilor de anul trecut s-au născut mai mulți copii în familiile de români din străinătate decât în familiile de români din țară. În aceste condiții, în anul 2015 nu vom mai fi majoritari la noi în țară”, a explicat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a făcut un apel la conștiința politicienilor aflați la putere pentru a conștientiza în cel de-al doisprezecelea ceas pericolul iminent care ne dă târcoale. ”Dacă suntem responsabili, astăzi trebuie să investim să creăm locuri de muncă pentru ca cei din țară să rămână aici, să ne păstrăm tinerii și forța de muncă și să aducem cât putem de mulți în țară dintre cei plecați în străinătate. Nu pakistanezi, nu filipinezi, nu indieni, nu alte nații, ci să îi aducem pe ai noștri în țară pentru că nici în străinătate nu le este bine! Muncesc în condiții foarte proaste, sunt umiliți, nu le sunt respectate drepturile, câștigă foarte puțini bani și nu rămân cu mulți bani în mână. Nu au plecat de bine și nu stau acolo bucuroși și ar veni oricând în țară dacă noi le-am crea condiții”, a conchis europarlamentarul Cătălin Ivan.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Interviu realizat cu primarul localității Stejari, Robert Păiuși, referitor la anvergura proiectelor pe care le are de implementat în perioada următoare pentru comuna sa.
IMAGE
 Candidatul Pro România aruncat în lupta pentru Primăria Târgu Jiu șochează din nou.
IMAGE
Rezultatele deosebite la învățătură obținute de elevii liceelor din Târgu Jiu au fost recunoscute și recompensate de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2020 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.