News Alert

Ex-președintele României, Traian Băsescu, a venit la Târgu Jiu, la Universitatea ”Constantin Brâncuși”, pentru a susține importanța parcursului pro-european al țării noastre și, totodată, le-a dat un sfat și tinerilor dornici de a se iniția în ”tainele” politicii.

 În discursul său, liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) a subliniat importanța funcționării democratice a instituțiilor pentru evitarea derapajelor, dar și obligațiile pe care statul nostru și le-a asumat odată cu aderarea la Uniunea Europeană. ”Ca om politic, am fost de toate, director general, secretar de stat, ministru al Transporturilor în 5 Guverne, iar începând cu anul 2000, mi-am câștigat toate funcțiile politice prin vot. Deci, mi-am luat funcțiile, nu mi le-a dat nimeni, mi le-a dat electoratul, nu politicienii. Am devenit independent și din acest punct de vedere. Ca atare, din anul 2000 am câștigat de două ori alegerile pentru funcția de Primar General al Capitalei și de două ori funcția de președinte al României. Sunt cel care a semnat în aprilie 2005 Tratatul de Aderare al României la Uniunea Europeană, lucru care s-a și întâmplat la 1 ianuarie 2007. Mai mult decât atât, am participat la rescrierea Tratatului Uniunii Europene, cunoscut sub numele de Tratatul de la Lisabona. Este un tratat pe care îl cunosc articol cu articol pentru că toți șefii de stat și de guvern au fost implicați în acest proces de modernizare a Tratatului fundamental al Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu.

Discurs pro-european și atenționarea tinerilor de a nu ajunge la mâna baronilor locali

Fostul președinte al României a mai explicat și metoda prin care unii ”cărători de geantă” ajung în diverse funcții bine plătite ale statului român. ”Înainte de a discuta de Uniunea Europeană, v-aș da un sfat pentru că înțeleg că sunt aici studenți care vor avea o carieră în administrație. Dragii mei, nu vă apucați de politică până când nu veți avea o meserie, o certitudine, până când nu veți dobândi experiență acceptabilă în meseria voastră. De ce? Pentru că politica este dependentă, pentru că din 4 în 4 ani ești dependent de vot și ca să fii LIBER în interiorul partidului tău, să nu fii un cărător de geantă pe care îl pune un șef într-o poziție sau alta, trebuie să știi o meserie. Acela este refugiul și siguranța, nu politica! Politica este o activitate nesigură. Nesigură pentru că trebuie validată din 4 în 4 ani, fie că ești consilier, primar, că ești ministru, președinte, deputat, senator sau orice ai fi. Iar atunci când nu ai certitudinea zilei de mâine în afara politicii, ești extrem de vulnerabil în politică. Uitați-vă în Parlament câți votează numai pentru că le spun șefii așa și nu pentru că așa judecă ei! Ei nu sunt politicieni liberi. De aceea pentru că sunt într-o instituție de învățământ superior, vă spun celor care vă gândiți să mergeți în politică, după ce vă terminați studiile, consolidați-vă în meseria voastră și pe urmă plecați către politică”, i-a sfătuit pe tineri liderul PMP.

În fața sălii arhipline a amfiteatrului Universității ”Constantin Brâncuși”, fostul șef al statului le-a dat un sfat tinerilor în care le-a precizat că politica nu este o meserie în sine, ci doar un risc asumat de fiecare în parte. ”Eu mi-am terminat mandatul de președinte al României având valabil brevetul de căpitan de cursă lungă pe care mi-l înnoiam la fiecare 5 ani. Trebuia să mă duc, să dau toate examenele din nou ca să îmi reînnoiesc brevetul dar aveam un refugiu în sertar, brevetul de căpitan de cursă lungă mi-a permis să fiu un politician liber care să facă ce a crezut el că trebuie făcut și nu ce mi-a spus un șef politic sau altul. Că din politică m-au mai dat afară, m-au mai primit înapoi, dar brevetul nu mi l-a putut lua nimeni. Îmi duc aminte că eram ministru și la vremea aceea nu existau simulatoarele și trebuia să faci obligatoriu un voiaj cu nava. Mi-am luat un concediu lung, m-am urcat pe navă și mi-am reînnoit brevetul. Acesta e un sfat care vi-l dă un om care are nepoței și un om care a trecut prin viață, politică, dar și prin meserie. Mi-a plăcut să fiu un vârf în meseria mea și mi-a plăcut să nu fiu un politician oarecare în cariera politică. Este un sfat care vi-l dau din suflet pentru binele vostru dacă veți avea tentația să intrați în politică. Întâi și întâi de toate, meseria!” a precizat fostul președinte al României.

În continuare, Traian Băsescu a subliniat importanța menținerii relațiilor strategice ale țării noastre cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii deoarece numai așa putem avea garantată democrația și securitatea întrucât Rusia pândește orice breșă pentru a o exploata în relațiile externe ale României.   

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Interviu realizat cu primarul localității Stejari, Robert Păiuși, referitor la anvergura proiectelor pe care le are de implementat în perioada următoare pentru comuna sa.
IMAGE
 Candidatul Pro România aruncat în lupta pentru Primăria Târgu Jiu șochează din nou.
IMAGE
Rezultatele deosebite la învățătură obținute de elevii liceelor din Târgu Jiu au fost recunoscute și recompensate de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2020 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.