News Alert

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit astăzi în Târgu Jiu,  la ”adunat de voturi”, în pre-campania electorală pentru alegerile europarlamentare și în conferința de presă organizată la sediul partidului a lansat un atac direct împotriva celor care au reușit să scoată Complexul Energetic Oltenia (CEO)  din situația extrem de dificilă în care se afla.

 Managerul CEO, Sorin Boza, dar și ceilalți membri ai Directoratului, au fost acuzați de Tăriceanu, prin declarații politicianiste, că nu se implică în rezolvarea problemelor de la colosul energetic. Realitatea din spatele acestor atacuri ale șefilor ALDE o reprezintă situația tensionată dintre managerul CEO, Sorin Boza, și președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, deoarece Boza nu ascultă de comenzile lui Iordache, ci este preocupat doar de cum activitatea CEO să devină una performantă după ce ani de zile compania a fost doar o ”vacă de muls” pentru politicienii puterii.

Șeful ALDE a încercat să își aroge meritele privind Legea exproprierilor, dar acesta aparține celor de la PSD care au înțeles rapid această necesitate și au trecut în regim de urgență acest proiect legislativ. ”Ce vreau să subliniez: problema serioasă pe care eu o văd este una de resort de management. Începând de anul trecut și chiar de mai înainte, colegii mei care au deținut postul de ministru al Energiei mi-au relatat, nu o dată, faptul că CEO nu are front de lucru, că nu sunt făcute exproprierile. Și ministerul din 2017 s-a ocupat, a adoptat hotărârile de guvern, una în 2017 și una în 2018, care să permită derularea exproprierilor pentru crearea frontului de lucru”, a spus cât se poate de triumfalist Tăriceanu.

Iordache, neputincios în fața managerului Boza

În continuare, Tăriceanu a plusat în declarații politicianiste și a acuzat managementul CEO de tolerarea ”căpușelor”. ”Ei bine, Complexul Energetic Oltenia pare să nu fie în stare de pașii care țin de resortul lui, nu al ministerului, pentru că ministerul, vă spun ceva, ministerul se ocupă de strategii în domeniu, de elaborare politicilor și de adoptarea actelor normative. Vreau să înțelegeți că aici este o abordare corectă din perspectiva modernă a Europei: miniștrii nu au rolul de a conduce unitățile economice din subordine. Din contră, trebuie să fie o separare clară a funcțiilor. Ei bine, e o problemă de management pe care cred că cei de la C.E. Oltenia trebuie să și-o asume și sunt și alte probleme pe care le-am discutat cu colegii mei, asigurarea condițiilor de securitate a muncii, pentru că cheltuielile care trebuiau făcute în acest domeniu, nu s-au făcut. Sunt la curent că se practică pe scară largă închirierea de utilaje și am înțeles că 40% din utilajele care sunt închiriate nu funcționează și asta mă duce cu gândul la căpușele care se instalează pe astfel de mari entități în România cu capital de stat”, a spus cât se poate de ambiguu Tăriceanu, fără a da nume sau detalii concrete. Astfel, frământările liderului ALDE Gorj, Ion Iordache, cu privire la schimbarea șefului CEO, Sorin Boza, pot să ia sfârșit.

Cert este că astfel de declarații heirupiste referitoarea la activitatea C.E. Oltenia nu mai pot păcăli pe nimeni, cu atât mai mult pe minerii și energeticieni care știu exact cum stau lucrurile.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Primarul municipiului Motru Cosmin Morega a declarat că localitatea pe care o conduce a implementat proiecte de peste 35 de milioane de euro în ultimii doi ani și mai are în pregătire și altele de peste 5-6 milioane de euro în perioada următoare.
IMAGE
În antiteză cu fosta guvernare a PSD, reprezentanții PNL explică simplu și la obiect de ce alegătorii ar trebui să se îndrepte către date și cifre concrete și nu spre poveștile de campanie electorală care sunt doar manipulări și intoxicări ce au menirea de a acumula voturi într-o...
IMAGE
Pensionarii cu pensii mici și medii sunt principalii câștigători ai majorării punctului de pensie.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.