News Alert

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a venit astăzi în județul Gorj într-o vizită-fulger și a adus în prim-plan coordonatele necesare pentru rezolvarea mai multor probleme care sunt tergiversate de ani în șir datorită incapacității de a le rezolva a celor care le gestionează și tratează în mod politicianist.

 Șeful PMP a declarat că în situația în care România ar avea specialiști în minerit și energie pe care să îi trimită la Bruxelles să negocieze, atunci producția de energie pe cărbune nu ar mai avea de suferit. Totodată, Tomac a mai acuzat și liderii politici aflați la putere că nu se implică suficient și că doar mimează rezolvarea unor probleme după care lasă totul să zacă în paragină ani de-a rândul.

Cum e ținut în șah CEO?

”Problemele minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO) trenează de foarte mulți ani și cei care conduc nu se prea înghesuie să le rezolve. De ce? Pentru că în loc să se impună în fața celor din Comisia Europeană, așa cum au făcut cei din Polonia, Germania, Franța, etc., ei sunt preocupați doar de răfuielile politice interne și de cum să critice Uniunea Europeană. În loc să transformăm totul într-un mare avantaj, ne facem singuri deservicii prin promovarea unei astfel de politici toxice și contraproductive. Dacă ar exista deschidere și bună-credință, toate problemele le-am putea rezolva la Bruxelles fără a mai face astfel de declarații alarmiste că Uniunea Europeană ne cere închiderea producției de energie pe bază de cărbune. În instituțiile guvernamentale trebuie cooptați specialiști din minerit și energie care să se ducă la Bruxelles să discute problemele în detaliu, nu politruci de partid care nu știu de capul lor cum au ajuns pe acele funcții. Astea sunt problemele adevărate care ne ține în șah activitatea din Complexul Energetic Oltenia”, a explicat liderul PMP.

”Uniți în Europa” nu este doar un manifest

Eugen Tomac a mai făcut trimitere și la uriașa moștenire culturală pe care o deține țara noastră și care astăzi este aproape abandonată de autoritățile statului. ”Am ajuns la Gorj azi, un loc minunat și de aici vreau să vă transmit toate gândurile mele bune din această zonă specială, cu însemnătate puternic românească, unde orice român care prețuiește arta și cultura românească trebuie să ajungă pentru a vedea capodoperele marelui sculptor Constantin Brâncuși. Am avut aici foarte multe întâlniri și vreau să transmit un mesaj din acest loc plin de spiritualitate. Europa înseamnă și multă cultură iar noi, românii, avem o moștenire culturală uriașă și trebuie să o facem mult mai cunoscută și mult mai prezentă în toată Europa. Misiunea mea va fi să fac cât mai cunoscută cultura și arta românească. Este esențial ca europeni să simțim și să prețuim tot ceea ce este valoros. Vă transmit toate gândurile mele bune de aici, din inima Olteniei, din Târgu Jiu. ”Uniți în Europa” nu este doar un manifest, ci este esența gândurilor noastre pentru ca România să prospere în Uniunea Europeană”, a spus președintele PMP.  

Românii, egali cu germanii, francezii și austriecii

Totodată, Tomac a mai precizat că românii nu mai trebuiesc tratați ca cetățeni de mâna a doua și trebuie să aibă aceleași drepturi cu germanii, francezii sau austriecii. ”Planul de Acţiune vizează poziţia, dar şi soluţiile PMP care privesc provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană şi cetăţenii europeni în momentul de faţă, dar şi perspectivele unei Uniuni mai coezive şi mai puternice, adaptată şi pregătită să facă faţă evoluţiilor procesului de globalizare şi care să răspundă aspiraţiilor generaţiilor viitoare. Vor supraveghea şi vor susține intervenţii politice, atunci când este necesar, pentru respectarea intereselor cetăţenilor români care locuiesc şi lucrează în statele membre ale Uniunii Europene. Cu ocazia dezbaterilor pentru bugetul 2021 -2027, parlamentarii PMP vor susţine creşterea subvenţiilor pentru agricultură alocate noilor membri ai Uniunii, la un nivel apropiat sau egal de cel al vechilor membri ai Uniunii Europene”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Șeful PMP a mai adus în atenție o altă problemă spinoasă de care autoritățile să feresc să o discute și anume intrarea României în spațiul Schengen. ”Promovarea continuă a interesului României de a intra în spaţiul Schengen, plecând de la premisa că sunt îndeplinite condiţiile tehnice, dar şi de la faptul că pentru România, fiind o ţară de tranzit, apartenenţa la spaţiul Schengen va avea avantaje consistente transportatorilor şi firmelor exportatoare din toate ţările Uniunii”, a conchis președintele PMP Eugen Tomac.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Primarul municipiului Motru Cosmin Morega a declarat că localitatea pe care o conduce a implementat proiecte de peste 35 de milioane de euro în ultimii doi ani și mai are în pregătire și altele de peste 5-6 milioane de euro în perioada următoare.
IMAGE
În antiteză cu fosta guvernare a PSD, reprezentanții PNL explică simplu și la obiect de ce alegătorii ar trebui să se îndrepte către date și cifre concrete și nu spre poveștile de campanie electorală care sunt doar manipulări și intoxicări ce au menirea de a acumula voturi într-o...
IMAGE
Pensionarii cu pensii mici și medii sunt principalii câștigători ai majorării punctului de pensie.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.