News Alert

Președintele PMP Târgu-Jiu, Ion Săvoiu, a făcut o analiză tranșantă a stării de fapt a județului Gorj, dar și a României, identificând totodată și soluții de reformă politică și administrativă.

 Una dintre problemele importante o reprezintă dificultățile cu care se confruntă românii plecați la muncă în străinătate. ”Românii care se află deja în străinătate au nevoie de o protecție care nu există sau care e făcută în mod deficitar. Faptul că dacă tu ai o problemă nu înseamnă că dacă tu mergi la consulat se rezolvă imediat. Consulatul îți apără anumite drepturi, dar dreptul tău de a munci, dreptul de ședere și dreptul de a circula sunt drepturi care se câștigă în plan politic european. Pentru asta ar trebui să se lupte europarlamentarii noștri. Chiar dacă uneori omul are tendința de a spune resemnat că sunt român, dar sunt și european, însă mai puțin, credeți-mă că este foarte greu să îl convingi pe om că are aceleași drepturi la fel ca toți europenii. Asta se întâmplă deoarece ideea asta de europeni second-hand a fost indusă de incompetența și nesimțirea politicienilor noștri. Problema adevărată o reprezintă comportamentul rusofil al instituțiilor române care, deși se află în Uniunea Europeană, principala grijă pe care o au o reprezintă neglijarea cetățenilor și angajările care se fac pe baza pilelor și a carnetului de partid” a declarat Ion Săvoiu.

Nu marile corporații trebuie să facă legea în țară

Un alt aspect identificat de șeful PMP Târgu Jiu îl reprezintă ostilitatea instituțiilor în fața celor care doresc să își deschidă o mică afacere. ”Românii din străinătate se gândesc întotdeauna la întoarcerea acasă și la o reintegrare dar nu se poate deoarece nivelul de trai diferă foarte mult. Dacă în România nivelul de trai ar fi la jumătate din nivelul țărilor celor care i-au adoptat, ai noștri care au plecat peste hotare ar veni acasă. Însă de câte ori vin acasă și încep diferite afaceri, dau chix pentru că nu reușesc să se adapteze sistemului nemernic care este aici. Noi avem un sistem în care au fost promovați toți nepricepuții și toate tutele, iar majoritatea românilor care vin acasă, spun următorul lucru: ”Băi, ăștia sunt făcuți mai mult să mă împiedice decât să mă ajute”. Trebuie să mergi în spiritul legii, nu ai cum să fii perfect, orice om mai și greșește iar reprezentanții instituțiilor trebuie să se ocupe în primul rând de prevenție și nu de cum să distrugă micul întreprinzător. Cei mai buni oameni de afaceri pe care i-ar avea România în momentul de față sunt românii de succes din străinătate. Ei oricând ar putea veni să investească în România dacă li s-ar crea aceste premise de stabilitate legislativă și predictibilitate economică. Nu marile corporații trebuie să facă legea în țară, ci românii noștri. Dacă au avut succes în afară pot avea succes și acasă” a completat Săvoiu.

Unde au dispărut zecile de milioane de euro de la Pandurii?

Clubul de fotabl ”Pandurii” reprezintă un punct nevralgic în destinul municipiului Târgu Jiu. ”Din 2012, PSD-ul unde a fost implicat a investit numai în așa-zisa protecție socială și nu a ajutat cu nimic infrastructura și dezvoltarea economică. Au dat această mită ascunsă, o mită socială pentru a-și conserva electoratul captiv. Nu investesc în sănătate sub nicio formă. La Gorj au distrus totul și ultima lor mare distrugere a fost Clubul de fotbal ”Pandurii” Târgu Jiu. Zecile de milioane de euro de la Pandurii au intrat într-o gaură neagră unde nimeni nu mai știe nimic de acești bani. Funcțiile de conducere de la Pandurii au fost ocupate de oameni de la PSD. Ei știu traseul banilor și ce au făcut cu ei” a spus șeful PMP-ist.

Găștile de oameni de afaceri care s-au format pe lângă politicieni vor să acapareze totul

Săvoiu a mai făcut și o analiză a stării economice dar și a consecințelor pe care acestea le au asupra județului nostru. ”Gorjul nu se dezvoltă sub nicio formă pentru că ei vor să-l țină în acest stadiu ca să poată să îl controleze. O eventuală dezvoltare aduce de la sine și la o ”deșteptare” a oamenilor, dar celor care ne conduc nu le trebuie așa ceva. Ei trebuie să ne țină cât mai umbriți și cât mai ascuns, ca să ne poată controla. Orașul nu se dezvoltă pentru că ei nu vor să îl dezolte. Găștile care s-au format, de oameni de afaceri pe lângă acești politicieni, vor să acapareze totul, probabil și aerul. Ultimul exemplu îl reprezintă parcările pe care vor să le ia oamenii de afaceri. Nu vor să lase absolut nimic acestui oraș. Orașul nu poate să meargă până nu îl lasă ei. Societatea trebuie să se dezvolte în pas cu progresul la care asistăm. Progresul funcționează, însă dezvoltarea și gândirea oamenilor au rămas în spate. Frica de a-și piede locul de muncă e nimicitoare și astfel cei care ne conduc promovează tot ce vor ei și presa e plină de astfel de exemple. Azi, dacă vrei să ajungi asistent medical, treci un concurs la spital de formă, de îngrijitor de bolnavi, infirmier apoi, și gata. Politica funcționează!  Azi, la Fisc sunt înregistrați 98000 de locuitori la Târgu Jiu, plătitori, dar, în realitate, sunt foarte puțini deoarece vin aici ca la casa de vacanță deoarece toți sunt plecați în străinătate și săptămânal pleacă la muncă în străinătate. Și nu se știe dacă se mai întorc. Emigreză familii întregi, inclusiv pensionarii. Iau bunica dincolo să aibă grijă de copii. Cei care au plecat după 1990 sunt integrați acolo și copiii lor nu se mai gândesc să vină înapoi, nu mai au legătură cu rădăcinile noastre”, a concluzionat președintele PMP Târgu Jiu Ion Săvoiu.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Primarul municipiului Motru Cosmin Morega a declarat că localitatea pe care o conduce a implementat proiecte de peste 35 de milioane de euro în ultimii doi ani și mai are în pregătire și altele de peste 5-6 milioane de euro în perioada următoare.
IMAGE
În antiteză cu fosta guvernare a PSD, reprezentanții PNL explică simplu și la obiect de ce alegătorii ar trebui să se îndrepte către date și cifre concrete și nu spre poveștile de campanie electorală care sunt doar manipulări și intoxicări ce au menirea de a acumula voturi într-o...
IMAGE
Pensionarii cu pensii mici și medii sunt principalii câștigători ai majorării punctului de pensie.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.