News Alert

Interviu realizat cu primarul localității Stejari, Robert Păiuși, referitor la anvergura proiectelor pe care le are de implementat în perioada următoare pentru comuna sa.

 

 • Ce înseamnă politica pentru dumneavoastră?
 • Politica este pentru oameni, așa am învățat eu și asta îmi place să cred, nu despre politicieni! A fi primar înseamnă să ai responsabilitatea întregii comunități pe care trebuie să o reprezinți de fiecare dată când este nevoie. Vorbele nu au valoare, faptele sunt cele care contează și demonstrează ce fel de om ești. Mulți cred că dacă aruncă la noroi în toate direcțiile vor obține și ei ceva dar lumea nu se mai lasă păcălită de astfel de stratageme bazate pe vulgaritate și tupeu. Să fii om de bun simț și să îți respecți promisiunile este cel mai de preț lucru.
 • Ce proiecte vă definesc mandatul 2016-2020?
 • Am realizat împreună cu toți locuitorii Stejariului, sub o formă sau alta, mai multe proiecte de investiții în mandatul 2016-2020, printre care aș vrea să enumăr doar câteva dintre ele: proiectul de alimentare cu apă, proiectul de asfaltare a drumurilor comunale, iluminatul public, modernizarea dispensarului, restaurarea bisericilor, dezvoltarea echipei de fotbal, cadastrarea parcelelor agricole, proiectul de rețea de canalizare, serviciul de colectare a deșeurilor, dar și multe altele.
 • Ce obiective aveți în vedere pentru perioada următoare?
 • Pentru mandatul următor vom face comuna noastră o localitate europeană care să beneficieze de toate dotările și utilitățile. Am realizat aproape complet promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală din 2016 și vreau să vă spun că același lucru îl voi face și pentru perioada 2020-2024 pentru că eu cred foarte mult în potențialul comunei Stejari și sunt ferm convins că împreună putem face lucruri mari pentru viitorul nostru, atât al tinerilor, cât și al seniorilor și al pensionarilor. Atunci când vrei să faci cu adevărat ceva, vei reuși, dar dacă nu vrei să faci, inventezi fel de fel de scuze. Lucrurile, în esență, sunt foarte simple.
 • Puteți fi mai explicit?
 • În primul rând este nevoie de o administrație care să fie tot mai aproape de nevoile cetățenilor și interconectată la toate serviciile pentru a avea maximă eficiență în acțiunile noastre. Doar o ”comună vie” ne poate îndrepta spre un viitor pe care ni-l putem ”croi” singuri, fără să mai fie nevoie să plecăm la muncă în străinătate sau în alte orașe din țară.
 • Haideți să trecem concret, la proiecte!
 • Păi, având în vedere specificul zonei noastre, este nevoie să stimulăm crearea grupurilor locale de producători agricoli și să ne ocupăm cât mai îndeaproape de accesul producătorilor la finanțările disponibile în sectorul agricol. Mai este necesar crearea unui grup zonal de furnizori de servicii în domeniul turistic, în parteneriat cu comunele învecinate, pentru a atrage turiști pasionați de produsele ECO obținute din agricultură.
 • Care vor fi principalele direcții de dezvoltare?
 • Eu mi-aș dori crearea ”Muzeului Stejari”, un muzeu virtual care să fie la dispoziția tuturor în mediul online. Astfel, toată lumea poate vedea istoria noastră, bogăția și frumusețea locurilor noastre. Vreau totodată să mai vorbesc aici și de încurajarea activităților extra-școlare prin construcția unui bazin de înot. Toate aceste proecte enumerate mai sus au și surse de finanțare identificate, cum ar fi Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO), Programul Național de Dezvoltare Rurală, Programul Operațional Regional, dar și multe altele. Doar voință și bună-credință să fie și sunt ferm convins că toate aceste proiecte le putem duce la bun sfârșit. Cu ajutorul dumneavoastră, eu am reușit să fac în 4 ani ce alții nu au făcut în 30 de ani la Primăria Stejari. Împreună putem face multe pentru viitor.
 • Ce atracții se pot crea în Stejari pentru a vă putea valorifica resursele în mod corespunzător?
 • Termenul de ”comună vie” este după ce am cunoscut și spiritul răbdător, dar și extrem de viu, bătătarnic, ce nu se dă bătut, al locuitorilor din Stejari. Investițiile eficiente sunt cele care aduc plusvaloare și stabilitate pentru localitatea noastră și tocmai din acest motiv mi-am propus promovarea comunei Stejari ca ”localitate turistică de interes local”. Odată ce ne vom promova patrimoniul cultural local, cel religios, obiectivele, dar și activitățile educațional-sportive sunt sigur că vom atrage multe priviri spre localitatea noastră. Concret, imediat ce bazinul sportiv va fi finalizat, pe lângă terenul de fotbal și clădirea aferentă, vom atrage turiști pentru activitățile de agrement care vor dezvolta și comerțul local. Finalizarea asfaltării tuturor drumurilor locale și asfaltarea drumului județean de intrare în comună, extinderea rețelei de gaz la nivelul întregii comune, construirea drumurilor agricole și forestiere sunt condiții esențiale pentru a ne putea dezvolta așa cum ne dorim.
 • Ce ne puteți spune despre transparența Primăriei Stejari?
 • Înainte de toate, îmi doresc o transparență totală prin care locuitorii din Stejari să poată ști, cu ajutorul Internetului, absolut tot ce se petrece în primărie. Așadar, ”Primăria online” va deveni funcțională și la dispoziția cetățenilor. Datorită acestui lucru locuitorii pot raporta simplu și rapid o problemă cu care se confruntă fără a mai nevoie să se deplaseze efectiv la sediul primăriei. Totodată se crește și eficiența funcționarilor publici prin eliminarea procedurilor birocratice care presupun completarea la fel de fel de acte. Primăria devine accesibilă oricui și oriunde există o conexiune la internet, fie că cetățeanul este acasă sau plecat la muncă în străinătate.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Primarul municipiului Motru Cosmin Morega a declarat că localitatea pe care o conduce a implementat proiecte de peste 35 de milioane de euro în ultimii doi ani și mai are în pregătire și altele de peste 5-6 milioane de euro în perioada următoare.
IMAGE
În antiteză cu fosta guvernare a PSD, reprezentanții PNL explică simplu și la obiect de ce alegătorii ar trebui să se îndrepte către date și cifre concrete și nu spre poveștile de campanie electorală care sunt doar manipulări și intoxicări ce au menirea de a acumula voturi într-o...
IMAGE
Pensionarii cu pensii mici și medii sunt principalii câștigători ai majorării punctului de pensie.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.