News Alert

În antiteză cu fosta guvernare a PSD, reprezentanții PNL explică simplu și la obiect de ce alegătorii ar trebui să se îndrepte către date și cifre concrete și nu spre poveștile de campanie electorală care sunt doar manipulări și intoxicări ce au menirea de a acumula voturi într-o manieră fără scrupule.

 Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat la postul de televiziune REALITATEA Plus că acum, mai mult ca oricând, țara noastră are nevoie de construirea unui ideal de țară și este esențială excluderea populismelor și demagogiei din politică iar cei care le practică să fie aspru sancționați de alegători.  

”Sunt multe de făcut și nu vreau să încep să vă înșir niște măsuri pe care un partid sau altul le-ar putea lua după alegeri pentru că PNL-ul nu este așa. Schimbarea profundă nu se poate face cu niște măsuri luate imediat după alegeri pentru că vorbim, totuși, de reforme profunde, de reforme serioase care trebuie să se întâmple și în România. Că vorbim de sistemele mari, cum ar fi sistemele de sănătate, sistemul de educație și sistemul de pensii, dacă tot se vorbește de pensii atât de intens în ultimele zile... avem soluții, dar toate lucrurile astea nu se pot face imediat, într-adevăr, ele trebuie începute cât se poate de repede și nu le poți începe decât cu o majoritate serioasă în Parlament căci, până la urmă, indiferent ce măsuri ar dispune guvernul sau ce acte normative ar adopta, ele ajung tot la Parlament și acolo pot fi blocate, pot fi distruse sau pot fi uitate într-un sertar. Am văzut de multe ori lucrul acesta. De aceea eu cred că dezbaterea electorală pe care ar trebui să o avem să fie pe programe politice, fără promisiuni deșănțate, fără populisme ieftine, așa cum ne-am obișnuit și cum am văzut în ultimii ani, cu omul care scria la tablă procente mari, creșteri mari de venituri și creșteri de nivel de trai (referire la campania PSD din 2016 condusă de Liviu Dragnea). Lucrurile nu trebuie să se întâmple așa, ci mai degrabă vorbind serios, cu cifre adevărate, cu statistici reale și împreună să putem noi, clasa politică, să identificăm soluțiile necesare acestor reforme de care este evident că avem nevoie”, a explicat deputatul Dan Vîlceanu.

Esențial este ce are nevoie țara

Totodată, acesta a mai precizat că prioritățile guvernării trebuie să le constituie rezolvarea problemelor țării, nu mulțumirea intereselor unei tabere sau alta. ”Din punctul meu de vedere, nu vreau să mă reped așa pentru că e campanie electorală și să mă apuc să vă spun acum că vom face pensiile enorme. De aceea vă spun că lucrurile trebuie începute imediat cu preluarea guvernării sau cu construirea unei majorități solide și trebuie să dăm semnal pe ele că am înțeles de ce are nevoie țara, nu neapărat ce așteaptă o categorie de populație sau o altă categorie pentru că n-o să poți să poți să guvernezi niciodată mulțumind pe toată lumea. Esențial este ce are nevoie țara, nu ce îi trebuie la o tabără politică sau alta. Eu cred că momentul acesta este cel mai important. Și aici sunt câteva lucruri cu care trebuie să fim extrem de atenți și aș începe cu investițiile. Avem nevoie de investiții și am dat un semnal în timpul acestei guvernări de un an de zile în ceea ce privește partea de investiții majore de autostrăzi, respectiv Sibiu-Pitești, unde deja se lucrează, sau drumul expres Craiova-Pitești unde se lucrează destul de serios. Oameni buni, noi trebuie să ne definim prima dată valorile ca nație pentru că noi am uitat practic că în politică trebuie să lucrezi cu principii. Am văzut de multe ori discutându-se despre dreptate, despre echitate, dar cuvintele acestea sunt diferite de la om la om pentru că ei le înțeleg diferit în funcție de ce le transmite un partid politic sau un lider politic care folosește un sens găunos al acestor cuvinte. Am văzut partide care sunt naționaliste dar n-au nicio tangență cu naționalismul, ci sunt pur și simplu mai mult decât populiste. Fac rău, fac mult-mult rău pentru că transmit practic mesaje împotriva căilor adevărate, a căilor corecte pe care țara asta trebuie să le respecte. Din punctul meu de vedere nu poți vorbi despre valori sau despre obiective foarte importante ale României în următorii ani fără să ții cont de faptul că noi, cu toții, am muncit de 30 de ani în democrație și n-am știut să generăm un făgaș normal sau să ne impunem valorile corecte și principiile pe care-ar trebui să se bazeze o societate, o clasă politică și un stat, până la urmă”, a susținut deputatul PNL.  

Dragnea și PSD, principalii responsabili ai declinului țării noastre             

Dan Vîlceanu nu s-a sfiit să arate în cadrul emisiunii de la postul de televiziune REALITATEA Plus și pe cei care se fac vinovați de situația extrem de grea a țării noastre din prezent. ”Oportunitățile României se nasc, poate, tocmai din faptul că n-am prea realizat vreme de 30 de ani nimic și odată cu finalul acestei crize economice și de sănătate avem ocazia să relansăm economia prin investiții pe care trebuia să le facem de mult, dar nu le-am implementat. De multe ori cred că un câștig politic imediat ne face să pierdem, într-adevăr, obiectivul important  dar la noi nu o să vedeți niciodată așa ceva. Deci sunt lucruri și nenorociri care puteau să se întâmple în România și eram puțini -dar uniți și foarte determinați- și am reușit să le oprim. Cred că odată ce am depășit acel moment Dragnea și PSD, acum avem ocazia să facem ceva important” a concluzionat președintele PNL Gorj Dan Vîlceanu. 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Primarul municipiului Motru Cosmin Morega a declarat că localitatea pe care o conduce a implementat proiecte de peste 35 de milioane de euro în ultimii doi ani și mai are în pregătire și altele de peste 5-6 milioane de euro în perioada următoare.
IMAGE
În antiteză cu fosta guvernare a PSD, reprezentanții PNL explică simplu și la obiect de ce alegătorii ar trebui să se îndrepte către date și cifre concrete și nu spre poveștile de campanie electorală care sunt doar manipulări și intoxicări ce au menirea de a acumula voturi într-o...
IMAGE
Pensionarii cu pensii mici și medii sunt principalii câștigători ai majorării punctului de pensie.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.