News Alert

Premierul României, Victor Ponta, deputat de Târgu Jiu, își continuă seria de răfuieli politice și promisiuni fără acoperire prin intermediul insituțiilor statului pe care le folosește pe post de coadă de topor pentru a lovi în adversarii săi politici.

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind Codul Fiscal, prin care Guvernul Ponta îşi propune, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice.

Executivul condus de Victor Viorel Ponta și-a propus "continuarea măsurilor de creştere a eficienţei sistemului fiscal prin rescrierea Codului Fiscal creându-se astfel, pe de o parte, posibilitatea simplificării fiscalităţii, eliminării disfuncţionalităţii şi stabilirii coordonatelor pentru un cadru fiscal coerent şi modern, iar, pe de altă parte, premisele asigurării predictibilităţii sistemului fiscal şi continuării conduitei necesare unei consolidări fiscale sustenabile".

Senatorul Mărinică Dincă (PNL) a explicat un punct de vedere cu totul diferit față de Guvernul Ponta, precizând că noul Cod Fiscal este "fără viziune, este nelegitim, este mincinos şi pervers".

"Este fără viziune pentru că nu duce nicăieri. Vom avea mai mulţi şomeri,vom avea taxe mai mari şi mai multe, vom avea, din păcate, un nivel de trai mai scăzut şi vom avea un consum şi mai mic decât acum", a susținut Mărinică Dincă.

Senatorul PNL a declarat că este un Cod fiscal împotriva românilor, deoarece creşte numărul de taxe şi ar duce la închiderea a şi mai multor societăţi comerciale în forma în care se prezintă, aducând argumente că documentul prevede mărirea impozitelor pe terenuri, clădiri şi maşini, astfel că preţul la alimente nu va scădea după reducerea TVA.

Creşterea impozitelor pe terenuri, clădiri şi maşini înseamnă "costuri suplimentare pentru cei care produc alimente, pentru cei care procesează alimentele, pentru cei care transportă alimentele şi, mai ales, pentru cei care le vând. Drept urmare, acei 15% care spun că vor reflecta în scădere preţul la alimente de fapt vom constata că va fi un preţ cel puţin egal, dacă nu chiar mai mare", a afirmat senatorul PNL Dincă, aducându-ne la cunoștință faptul că reducerea TVA este o gogoriță care ascunde alte majorări de taxe și impozite, acuzând și lipsa de predictibilitate a mediului de afaceri sub guvernarea Victor Ponta.

Obiectivele guvernării Ponta: ”Ne-am ţinut de cuvânt cu preşedinte din PNL. Băsescu şi Udrea la închisoare - parţial realizat!”

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că partidul său s-a ţinut de cuvânt când a spus că USL va avea "preşedinte PNL" şi premier PSD şi că promisiunea "Băsescu şi Udrea la închisoare" este parţial realizată.

La finalul bilanţul guvernării PSD pe ultimii trei ani, Ponta a arătat două imagini cărora le-a dat următoarea explicație: "Mi-am permis la final să fac şi două slide-uri un pic mai glumeţe. Dacă veţi aprecia acest lucru, o să văd. În primul rând, am vrut să spun că USL a promis premier de la PSD şi preşedinte de la PNL şi ne-am ţinut de cuvânt. Şi am mai promis ceva: Băsescu şi Udrea la închisoare! Parţial realizat", a conchis Ponta bilanţul celor trei ani de guvernare.

În prima imagine, era prezentat preşedintele Klaus Iohannis, fost lider al PNL, alături de premierul Victor Ponta, cu următorul text: "USL a promis premier de la PSD preşedinte de la PNL". În cel de-al doilea slide, au fost prezentate o fotografie cu Elena Udrea încătuşată şi o fotografie cu fostul preşedinte Traian Băsescu, cu textul: "USL a promis - Băsescu şi Udrea la închisoare. Parţial realizat!"

Deputatul de Târgu Jiu,Victor Ponta, nu a spus nimic despre construcția de drumuri și autostrăzi, despre Educație și Învățământ, despre Sănătate și despre medicii care pleacă în străinătate pentru a scăpa de salariile de mizerie pe care le oferă statul roman, despre crearea de noi locuri de muncă și despre lipsa de predictibilitate a mediului economic care alungă investitorii străini și îi descurajează să investească pe cei autohtoni.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

IMAGE
Primarul municipiului Motru Cosmin Morega a declarat că localitatea pe care o conduce a implementat proiecte de peste 35 de milioane de euro în ultimii doi ani și mai are în pregătire și altele de peste 5-6 milioane de euro în perioada următoare.
IMAGE
În antiteză cu fosta guvernare a PSD, reprezentanții PNL explică simplu și la obiect de ce alegătorii ar trebui să se îndrepte către date și cifre concrete și nu spre poveștile de campanie electorală care sunt doar manipulări și intoxicări ce au menirea de a acumula voturi într-o...
IMAGE
Pensionarii cu pensii mici și medii sunt principalii câștigători ai majorării punctului de pensie.

Editorial

Ei nu sunt stăpânii tăi și tu nu ești un sclav
Dimineața devreme. Prea devreme... Sună alarma la ceas. Te freci la ochi și sari în picioare din pat în virtutea unui automatism binecunoscut. Primul drum, la baie! Stai pe wc și te uiți în telefon să vezi de mai e nou pe Facebook și ce au mai postat prietenii tăi. Poate, între timp, te speli și pe dinți. Tot cu periuța aia care ziceai că o schimbi de anul trecut. Citește mai departe...

Reportaj

TRANSALPINA – cea mai înaltă șosea din România IMAGE
Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali, ce traversează unele peisaje de un pitoresc inefabil. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Citește mai departe...

Actualitatea Gorjului Video

 

Lifestyle

O viață pentru o cafea IMAGE
Povestea Nino Caffe a început într-o fabrică din Milano, unde pentru gustul Nino Caffe s-a căutat amestecul perfect din mai multe tipuri de... Citește mai departe...

Facebook

Meteo

Horoscop

Curs Valutar

Copyright © 2024 | Toate drepturile rezervate.

Activati JavaScript.